Morgenochtend vroeg zal de eerste reizigerstrein weer door Assen rijden. De werkzaamheden aan het station zijn klaar en dat betekent dat na ruim twee weken de treindienst tussen Groningen en Hoogeveen weer kan worden opgestart.

In de afgelopen twee weken zijn er veel werkzaamheden aan de perrons uitgevoerd. Zo is de bestrating opnieuw gelegd op spoor 2 en 3 en is er een compleet nieuw perron aan spoor 1 aangelegd. Perrons 2 en 3 zijn flink verbreed tot een groot perroneiland. Ook is de tunnelbak onder het spoor naar het nog aan te leggen nieuwe stationsgebouw op zijn plek gelegd.

Vanmorgen hebben diesel- en elektrische treinstellen testritten uitgevoerd op het nieuwe spoor bij Assen. Eventuele laatste problemen kunnen daardoor nog worden opgelost.

Onder voorbehoud van deze tests rijden de treinen morgen weer door Assen. Treinen richting Zwolle komen aan en vertrekken op spoor 1, treinen richting Groningen zoals vanouds op spoor 3. Spoor 2 blijft vooralsnog buiten gebruik. Daar wordt in juni de bovenleiding aangelegd, waarna het spoor vanaf september zal worden gebruikt voor de extra Sprinters tussen Assen en Groningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *