Op 3 september gaan de lijnen 5, 12 en 78 in de aangepaste dienstregeling langs P+R Meerstad rijden, althans, dat is de bedoeling. Tot en met 13 oktober zal dat echter onmogelijk zijn. P+R Meerstad is dan onbereikbaar voor de bussen door wegwerkzaamheden.

Bij de afrit Driebond van de ringweg wordt gewerkt. De bussen zijn vanaf morgen al genoodzaakt om te rijden.

Lijn 12 en 78 rijden om, waarbij lijn 12 bij de Kieler Bocht via de ringweg rijdt en lijn 78 de oude route via het Damsterdiep en de Rijksweg zal rijden. Q-link 5 zou vanaf 3 september naar P+R Meerstad gaan rijden. De route van deze lijn eindigt tijdelijk bij de halte Odenseweg. Gebruikers van P+R Meerstad moeten daarmee de eerste weken een paar honderd meter lopen naar de bushalte ter hoogte van Garage Bockhoudt.

Update 28/8: Door een slappe ondergrond onder de parkeerplaats kan P+R Meerstad zelf ook nog niet openen. Daarom wordt er nog wat langer doorgewerkt en de opening uitgesteld naar 14 oktober. Dan zijn ook de wegwerkzaamheden klaar.

[mappress mapid=”138″]

Een gedachte over “P+R Meerstad eerste weken zonder bus”
  1. Wel raar om een P+R te openen waar je niet eens kunt komen. Steeds werd gesproken over begin september als ingangsdatum. En dan zie je ineens borden dat ze de boel afsluiten tot half oktober, zodat je er niet kunt komen vanuit Harkstede of Meerstad. Mijn mond viel open van verbazing. Had liever 6 weken gewacht met het veranderen van lijn 5. Ik blijf maar bij P3/Euroborg en moet accepteren dat daar lijn 2 minder vaak rijdt.. Ik denk niet dat het een succesvolle start wordt voor P+R Meerstad op deze manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *