Foto: Facebook/Zone 04

De nieuwe Qliner-dubbeldekkers die op dit moment in België door fabrikant Van Hool gebouwd worden, zijn iets te hoog om te keren op het Hoofdstation in Groningen.

Na aankomst op het station rijden de bussen achterlangs om weer terug te kunnen keren op het busstation. De maximale doorrijhoogte bij het Hunzehuys is ongeveer 3,50 meter. De dubbeldekkers worden 4 meter hoog.

Eerst werd er nog nagedacht over aanpassingen aan deze plaats zodat de iets te hoge bussen zouden kunnen passeren maar inmiddels is er gekozen voor een andere oplossing. De dubbeldekkers zullen vanuit Emmen gaan omrijden via de zuidelijke ringweg en Hereweg naar het Hoofdstation. Voor de reiziger heeft dit geen gevolgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *