Gerrit Spijksma wordt vanaf 1 februari de nieuwe algemeen directeur van Qbuzz. Hij volgt de vertrekkende Jan Kouwenhoven op.

Spijksma is nu nog financieel directeur van de vervoerder. Beide heren werken sinds 2015 bij Qbuzz en hebben een roerige periode achter de rug waarbij het bedrijf is verkocht, nadat in het nieuws kwam dat rond de aanbesteding van het busvervoer in Limburg werd gefraudeerd. Na deze zaak kwamen Spijksma en Kouwenhoven overigens in dienst.

Zij maakten vervolgens de door Den Haag opgelegde verkoop van Qbuzz van de NS aan Busitalia mee. Kouwenhoven zegt dat de relatie met Busitalia steeds beter voelt en wil deze graag nog verder uitbouwen. Hij blijft nog tot eind dit jaar aan als directeur.

Spijksma wordt vanaf 1 maart ook waarnemend regiodirecteur voor de concessie GD.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *