Donderdagochtend is er opnieuw een “Capacity”-bus vast komen te zetten onder het Emmaviaduct bij de Zaanstraat.

Dat gebeurde een maand geleden ook al met hetzelfde type bus. De oorzaak was hetzelfde als toen; een storing in de meedraaiende achterwielen.

Die wielen draaien mee door een detectiesysteem. De bocht van de busbaan bij de Zaanstraat richting het Hoofdstation is te krap voor dit systeem, waardoor het te vroeg ingrijpt en de bus bij de harmonica onder het te lage viaduct terecht komt.

Daarom gaan alle negen Capacity-bussen terug naar de Mercedes-fabriek. Daar wordt het systeem aangepast. Een strop voor Q-link-lijn 15, waar de bussen op rijden er hard nodig zijn. Ironisch genoeg ligt de bocht bij de Zaanstraat niet op deze route. De route bij de Zaanstraat wordt gereden tussen de Qbuzz-stalling en het Hoofdstation.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *