De kleinschalige buslijn 44 rijdt weer door naar Harkstede. Dat is besloten op verzoek van de gemeente Midden-Groningen.

Er ontstaat op deze manier een directe verbinding vanuit Harkstede en Scharmer met het winkelcentrum De Hooge Meeren in Hoogezand. Een belangrijkere reden voor de gemeente voor het verzoek is het ontbreken van een keervoorziening voor Q-link 5 in Scharmer. Daardoor is de lijn al sinds de komst op deze route ingekort tot het centrum van Harkstede.

Inwoners van Scharmer klaagden over het ontbreken van een busverbinding. Bij wijze van proef kunnen ze nu meereizen met lijn 44. Deze bus rijdt tot de keerlus in Scharmer klaar is, of totdat blijkt dat er te weinig gebruik van lijn 44 wordt gemaakt. De bus sluit in Harkstede aan op Q-link 5. Op de momenten dat lijn 44 niet vast rijdt, is Hubtaxi beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *