Foto: brtarchitecten

P+R Hoogkerk wordt de eerste P+R rond Groningen met een eigen McDonald’s. Vanaf eind dit jaar kan iedereen naast het Van der Valk-hotel langs de A7 terecht voor Big Macs, Quarter Pounders en Happy Meals.

Het restaurant wordt de vijfde van de stad, alhoewel het gebouw officieel gezien in Eelderwolde en de gemeente Tynaarlo komt te staan. Het wordt ook gelijk de grootste van Groningen. Enkele cijfers zijn 250 zitplaatsen, 60 parkeerplaatsen en 2 rijbanen voor de McDrive.

De interesse van McDonald’s in deze grond lekte een tijdje geleden al uit, toen de gemeenteraad van Tynaarlo vergaderde over de vergunningaanvraag voor de plaatsing van de bekende verlichte M op een paal van 28 meter hoog langs de snelweg. Daar was het niet de bedoeling om de naam van de Mc te noemen, maar versprak de behandelend wethouder zich. Nu is deze aanvraag goedgekeurd en kunnen zowel het restaurant als de reclamepaal er komen.

Uniek voor Groningen is dat het nieuwe restaurant wordt voorzien van een McCafé. Dat is een wereldwijd koffieconcept van de McDonald’s, waar een groter assortiment koffie, thee en lekkernijen te verkrijgen is. Ook de bekende Easy Order Kiosk, Table Service en magic tables en speeltoestellen komen naar Hoogkerk.

De bouw start binnen anderhalve week. McDonald’s hoopt haar eerste gasten vlak voor kerst, op 21 december, te verwelkomen. Men investeert vijf miljoen euro in de nieuwe locatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *