De problemen van afgelopen zondag op het spoor tussen Meppel en Zwolle zijn voor sommigen de reden om te pleiten voor meer spoorverbindingen tussen Noord-Nederland en de Randstad.

In Dagblad van het Noorden zegt SP-Tweede Kamerlid Cem Laçin dat hij het raar vindt dat de bereikbaarheid van het Noorden per spoor afhankelijk is van dat traject. ‘Al eerder is gebleken dat er meerdere routes nodig zijn.’

Stieneke van der Graaf, Tweede Kamerlid namens ChristenUnie, vindt het goed dat de staatssecretaris dit jaar nog meer duidelijk zal maken over de eventuele komst van snellere treinen van- en naar Noord-Nederland. Ze is er daarnaast van overtuigd dat ook het laatste stukje Zuiderzeelijn ooit nog wel zal worden aangelegd. Dat spoor zou ervoor zorgen dat het Noorden in dit soort gevallen bereikbaar blijft, via Emmeloord, Heerenveen en Drachten.

Komende zondag rijden er opnieuw geen treinen tussen Meppel en Zwolle, maar dan vanwege geplande werkzaamheden. De NS verzekert dat er dan geen problemen zullen zijn met het verkrijgen van bussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *