De grote verstoringen op het Nederlandse spoor de afgelopen dagen zijn voor reizigersvereniging Rover reden om te pleiten voor een noodplan bij dit soort situaties.

Rover vindt het een goed idee als er bijvoorbeeld afspraken gemaakt worden met streekvervoerders om gebruik te kunnen maken van bussen die in de remise staan in de daluren wanneer er dan iets op het spoor gebeurt. Er zouden dan extra ritten moeten rijden en worden verwezen daar bestaande lijndiensten.

Ook het ontbreken van goede reisinformatie tijdens storingen is Rover een doorn in het oog. Daarover zouden ook afspraken gemaakt moeten worden, vindt de reizigersorganisatie.

Zondag waren er grote problemen door een gebrek aan vervangende bussen tijdens een storing tussen Meppel en Zwolle, dinsdag waren er grote problemen rond Amsterdam en Schiphol en vandaag is er geen treinverkeer mogelijk rond Eindhoven door een grote stroomstoring. Volgens Rover zetten de NS en ProRail zich wel in voor snel herstel, wat bijvoorbeeld een probleemloze woensdagochtend tot gevolg had rond Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *