Buschauffeurs in Emmen mogen volgend jaar een nieuwe busstalling in gebruik nemen. Het OV-bureau bouwt deze speciaal voor de ontwikkelingen rond elektrische bussen.

In de nieuwe concessie worden de stadsdiensten in het gebied volledig elektrisch gemaakt. De huidige stalling van Emmen is hier niet op voorbereid. Een stukje verderop aan de Tweede Bokslootweg wordt nu de nieuwe locatie gebouwd.

Het OV-bureau wordt de eigenaar, net als zij nu al is in Groningen. De stalling wordt verhuurd aan de houder van de busconcessie. Het terrein wordt onder meer voorzien van een overdekte was- en tankinstallatie en een lichte chauffeurskantine met flinke raampartij.

Volgend jaar november moet de nieuwe stalling open gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *