Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat was donderdag in Winschoten om 17 miljoen euro namens de overheid beschikbaar te stellen voor de totstandkoming van de Wunderline, de snelle treinverbinding tussen Groningen en Bremen.

Daarmee is het op dit moment beschikbare bedrag voor de lijn nu verhoogd tot 161 miljoen euro. Daarvan komt 75 miljoen euro voor rekening van nederland. Duitsland betaalt 86 miljoen euro. Groningen en Nedersaksen willen daarnaast nog naar Brussel om een bijdrage van 10 miljoen aan Europa te vragen.

Dat is nog niet voldoende, want er is in totaal nog 90 miljoen euro extra nodig om de Wunderline te realiseren. De lijn is in totaal 173 kilometer lang en vergt enkele kilometers nieuw spoor, daar het spoor tussen Scheemda en Winschoten bijvoorbeeld verdubbeld zou moeten worden.

ProRail zou in 2021 kunnen starten met de eerste werkzaamheden. In 2030 moet dan de hele Wunderline operationeel zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *