“Wat staatssecretaris Stientje van Veldhoven betreft, rijden er in 2040 iedere tien minuten treinen tussen negen grote steden. Drie keer raden welke stad ze vergeet: Groningen.” Het zijn de woorden uit de column van Alfred Welink, voorzitter van VNO-NCW Noord.

Welink vindt dat Groningen ook een tienminutentrein verdient. “Een snellere verbinding tussen de Randstad en Noord-Nederland is een voorwaarde voor een aantrekkelijk vestigingsklimaat in onze regio. Groningen is een populaire studentenstad, maar jongeren trekken na hun studie weg om elders een baan te zoeken. Een goede verbinding met de rest van Nederland is een stap in de goede richting om ze in de regio te houden”, aldus hem.

Welink vindt dat Den Haag Groningen niet over het hoofd kan zien, ook omdat de regio volgens hem een leidende positie in de discussie over kilmaatadaptie energietransitie in gaat nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *