Q-link 5 rijdt volgens de dienstregeling al ruim anderhalf jaar naar Harkstede en Scharmer, maar in Scharmer werd nog niet gestopt, want de keerlus voor de bussen was nog niet klaar. Woensdag is daar verandering in gekomen: de lus is af en de eerste bussen rijden er heen.

De nieuwe route van lijn 5 was in eerste instantie ingekort tot het voormalige parkeerterrein van discotheek Two Brothers in Harkstede. Daar moest de bus eerder dit jaar weg, omdat de eigenaar van het terrein wilde beginnen met de bouw van woningen. Daarom werd er sindsdien een rondje door de weilanden bij Scharmer gereden.

Gestopt werd er echter nog niet, omdat de chipkaartapparatuur van Qbuzz nog niet was voorzien van de haltes in Scharmer. Nu de situatie definitief is, is dit probleem ook opgelost en hebben de inwoners van Scharmer hun bus terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *