Foto: Gemeente Groningen

De proef met het pendelbusje in de binnenstad van Groningen wordt vanaf 1 oktober opgeschort. Dat heeft de gemeente woensdagochtend bekendgemaakt.

De gemeente wil kijken naar een betere vorm om het verdwijnen van de normale bussen op te vangen. Eind volgend jaar wordt de Grote Markt busvrij. De gemeente wil in de tussentijd onderzoeken wat de beste uitvoering voor een pendeldienst inhoudt.

Het pendelbusje rijdt nu bijna twee jaar. In het eerste jaar werd er gereden tussen de Westerhaven en het Zuiderdiep. Door het lage aantal reizigers werd het het jaar erna geprobeerd met een grotere route over de Diepenring en Grote Markt. De reizigersaantallen zijn echter niet significant gestegen.

“In de praktijk bleek dat er weinig gebruik wordt gemaakt van het busje. Gemiddeld had de Pendelbus zo’n 200 passagiers per week. Opvallend was dat de meeste in- en uitstappers dat deden op plaatsen waar ook het reguliere busvervoer nog rijdt. De pendelbushalte bij de Aa-kerk werd bijvoorbeeld nauwelijks gebruikt”, schrijft de gemeente in een verklaring.

In overleg met de Werkgroep Toegankelijk Groningen, het OV-bureau en Qbuzz heeft de gemeente besloten de bushalte op het Emmaplein terug te laten keren in de nieuwe dienstregeling. Deze halte kan zo een alternatief voor het busje bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *