Foto: Twitter/@BoerenHogeland

Bussen hebben dinsdag aan het einde van de middag flinke moeite om van en naar het Hoofdstation in Groningen te rijden. Boeren blokkeerden met hun trekkers een rijbaan van de Stationsweg tijdens een extra protestactie.

Op het Malieveld in Den Haag vond dinsdag een groot landelijk protest plaats. In de rest van het land waren enkele kleinere acties. Aan het begin van de middag deelden boeren op het Hoofdstation al broodjes uit.

De boeren voelen zich onterecht weggezet als dierenmishandelaars en milieuvervuilers. De druppel die de emmer deed overlopen was het voorstel van D66 om de veestapel te halveren als oplossing voor het stikstofprobleem.

De actie in de middagspits in Groningen was van tevoren overlegd met de gemeente. Er werden twee verwacht, maar er zijn veel meer naar Groningen gekomen. De boeren kwamen uit de hele provincie.

Qbuzz en Arriva hebben flink last gehad van het protest. Busritten raakten flink vertraagd doordat het Hoofdstation minder goed bereikbaar was. De vertragingen werkten aan het begin van de avond nog flink door in de dienstregeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *