Foto: Google Streetview

De krakers in het toekomstige pand van Qbuzz aan de Koningsweg in Groningen zullen de komende tijd gefaseerd verhuizen. Zij bereikten hierover overeenstemming met de verhuurder tijdens een kort geding donderdag.

De verhuurder is Cornelis Beheer, de nieuwe eigenaar van het pand. Zij kocht het van Raab Karcher, dat in het pand eerder een showroom had. Zes jaar geleden trokken de krakers in het leegstaande pand omdat er volgens hen geen plannen mee waren. Met Raab Karcher werd de afspraak gemaakt dat de krakers op tijd op de hoogte gesteld zouden worden van een nieuwe bestemming.

De nieuwe eigenaar meldde volgens de krakers recent dat zij per 1 november het pand moesten verlaten om ruimte te maken voor de nieuwe huurder, Qbuzz. Volgens Cornelis Beheer is er twee maanden geleden al contact gelegd met de krakers. Dit stopte echter zonder oplossing.

Het gevolg was het kort geding donderdag. Daar is de afspraak gemaakt dat maandag wordt gestart met het vrijmaken van de eerste loodsen op het terrein voor de komst van de eerste bussen over twee weken. Op 1 januari zullen de krakers zelf ook vertrokken zijn.

Qbuzz gaat het pand en terrein gebruiken als tweede stallingslocatie in de stad Groningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *