De start van de nieuwe busdienstregeling is niet helemaal vlekkeloos verlopen. Er was hier en daar wat vertraging en uitval, vaak gerelateerd aan de elektrische bussen, meldt RTV Noord.

Vooral bij het opladen ging het zo nu en dan mis. Chauffeurs vergaten op de laadknop te drukken of laadpalen werkten niet mee. Bij het Noorderstation in Groningen kon bijvoorbeeld met één van de snellaadpalen geen contact worden gemaakt doordat de weg scheef afloopt en de paal recht stond. Vorige week is ook de paal scheef gezet, gelijk aan de weg.

De uitval van bussen was in de eerste week iets groter dan normaal, zegt Qbuzz-woordvoerder Michel van der Mark tegen de regionale omroep. “Op maandag waren de meeste incidenten. Daarna is het steeds minder geworden, waarbij woensdag – de dag van het boerenprotest – natuurlijk een uitzondering was.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *