Er rijden zowel in Friesland als Groningen donderdag geen treinen van Arriva. Personeel uit Friesland staakt en omdat de Groningers en Friezen in elkaars provincies doorrijden, denkt Arriva geen betrouwbare dienstregeling te kunnen bieden.

Uit voorzorg is het besluit daarom genomen. “We hebben gekozen voor duidelijke communicatie”, meldt de vervoerder donderdagochtend.

Het personeel staakt omdat het ontevreden is over het nieuwe CAO-bod van de gezamenlijke vervoerders in de CAO Multimodaal. Er wordt in estafettevorm gestaakt, waarbij de staking vrijdag in Groningen verder gaat. Arriva kan nog niet zeggen of er dan voor een soortgelijke maatregel wordt gekozen, maar dat valt zeker niet uit te sluiten.

De bussen van Arriva rijden wel. Dat geldt ook voor de treinvervangende snelbus van de vervoerder tussen Groningen en Leer. Gedupeerde reizigers kunnen voor meer informatie contact opnemen met de Arriva-klantenservice.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *