Qbuzz heeft behoolijke financiële schade opgelopen door de coronacrisis. De bedrijf vervoerder de afgelopen periode 85 procent minder reizigers dan normaal. De vervoerder klopt nu aan bij de overheid voor steun, meldt RTV Noord.

Veertig procent van de inkomsten komt uit inkomsten van losse kaartjes en OV-chipkaartkilometers. Daarom zag de vervoerder zich al genoodzakt in te grijpen en personeel met uitzendcontracten en tijdelijke contracten thuis te laten zitten. Zij zijn vanaf volgende week weer welkom bij hun baas. Betalingen aan de Belastingdienst en het pensioenfonds werden tijdelijk stopgezet, volgens de daarvoor geldende regels.

Dit alles is niet genoeg om door de coronacrisis te komen. Daarom gaat Qbuzz nu steun vragen aan de overheid en het OV-bureau, haar opdrachtgever in Groningen en Drenthe.

Op landelijk niveau wordt op dit moment overlegd over een compensatieregeling voor het openbaar vervoer. Daarover wordt volgende week een uitkomst verwacht. Hoeveel geld Qbuzz nodig heeft is nog niet duidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *