Als gevolg van het coronavirus is er ineens meer ruimte nodig in sommige bussen. Nu dinsdag de reguliere dienstregeling weer is opgestart neemt het aantal reizigers ook weer toe, terwijl zij wel anderhalve meter afstand moeten houden. Daarom werkt Qbuzz op een aantal lijnen met andere bussen dan normaal.

Het betekent dat reizigers even vreemd opkijken, want wat doet een Q-link-paarse bus ineens op lijn 20 in Steenwijk? Het leidde direct tot reactie van reizigers, want op de achterkant van deze bussen staat een reclametekst voor de snelle buslijnen naar Groningen.

Het gaat hier om aangepaste businzet. Lijn 20 is een voorbeeld van zo’n drukkere zware streeklijn waar tijdelijk grotere bussen op rijden om meer ruimte te bieden. Om meer grote bussen in te kunnen zetten heeft Qbuzz besloten een reeks oude Q-link paars-bussen uit de oude GD-concessie terug te halen en tijdelijk in te zetten op diverse streeklijnen. De bussen rijden bijvoorbeeld ook ritten op de lijnen 22, 50 en 74.

Ook op andere ritten worden andere bussen ingezet. Drukke ritten die normaal met een achtpersoonsbusje worden gereden, rijden nu met een grote bus en soms rijdt er op drukke lijnen een extra bus mee op dezelfde rit. Op Q-link 15 in Groningen is het juist rustiger omdat de onderwijsinstellingen op de Zernike Campus voorlopig gesloten blijven. Hier worden daarom korte streekbussen ingezet die door de inzet van de Q-link paars-bussen weer vrij zijn gekomen. De extra grote oranje bussen van lijn 15 staan niet stil, deze rijden op Q-link 5 om voor het UMCG extra capaciteit te bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *