De wereldwijd bekende openbaar vervoer-app Citymapper is sinds vorige week beschikbaar in heel Nederland. Tot nu toe werkte de app alleen in de Randstad.

Citymapper maakt het net als bijvoorbeeld 9292 of Moovit mogelijk een reis te plannen. De mogelijkheden van Citymapper zijn echter behoorlijk uitgebreid. In de app is het mogelijk vaste reizen en bestemmingen in te stellen en de actuele vertrektijden, omleidingen en vertragingen in te zien. Dit werkt via de actuele posities van voertuigen, welke ook live op de kaart te zien zijn.

Ook veerboten en Uber zijn bijvoorbeeld beschikbaar via de app. Daarnaast is het mogelijk live te navigeren tijdens een reis, de app kan daarmee tonen wanneer de juiste bushalte nadert.

De app is niet alleen beschikbaar voor de smartphone, maar ook voor de Apple Watch en Android Wear. Er is ook veel informatie beschikbaar via de website. De app won meerdere prijzen, waaronder App van het Jaar in de App Store van Apple in 2013 en 2014.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *