De busconcessie in Groningen en Drenthe is dit jaar flink gestegen op de ranglijst van concessies in Nederland met schone voertuigen. De overkoepelende organisatie CROW houdt deze ranglijst bij in de Milieuprestatie OV-bussen.

Daarin wordt vastgesteld hoe het zit met de lokale luchtkwaliteit en uitstoot van broeikasgassen. Punten die daarmee worden behaald worden gedeeld door het aantal bussen dat rijdt in een gebied.

De GD-concessie staat nu op de vierde plek van de landelijke ranglijst, ondanks dat het gebied het grootste elektrische wagenpark van Nederland kent. Doordat er ook nog 58 oude Euro 5-bussen in worden gezet op de streeklijnen blijft het aantal punten steken op 8,07.

De best scorende concessie is het Haaglanden Streek, gereden door EBS. Dit is het streekbusvervoer rond Den Haag, alsmede het stadsvervoer in Delft en Zoetermeer. Haaglanden Streek krijgt 8,68 punten en is ook tegelijkertijd één van de grootste stijgers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *