Het busvervoer dreigt op acht punten rond Groningen vast te lopen op de middellange termijn. Dat verwacht Het Rijk in het Toekomstbeeld OV, schrijft Dagblad van het Noorden dinsdag.

Een belangrijk vraagstuk is de ontsluiting van de omgeving van het Hoofdstation. Het Rijk ziet tussen de A28 en het station het liefst een vrijliggende busbaan verschijnen. Bij de aanleg van een nieuw busstation aan de zuidkant van het Hoofdstation is het mogelijk dat bussen niet direct vanaf het Emmaviaduct naar het station kunnen en om moeten rijden via de Stationsweg en de nieuwe bustunnel onder het spoor door.

Ook de busbaan tussen Hoogkerk en het station en de Oosterhamrikbaan worden als mogelijke knelpunten gezien. De oorzaak daarvan is dat er bruggen aanwezig zijn in deze routes. Deze kunnen vertragingen opleveren wanneer ze lang zijn geopend. Op dit moment is vooral de Zaanbrug tussen Hoogkerk en het station zo’n brug. Mogelijk mag deze in de toekomst minder vaak per uur open.

Andere knelpunten die worden genoemd zijn de route van de bussen naar Zernike door Paddepoel, het traject tussen UMCG Noord en de Herebrug door de binnenstad, de Brailleweg, de overstaphalte bij de Van Ketwich Verschuurbrug, de A28 tussen Groningen en Assen, de N34 tussen Gieten en Emmen en de A7 tussen Groningen en Heerenveen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *