Het OV-bureau Groningen Drenthe heeft de wijzigingen in de dienstregeling van het busvervoer voor volgend jaar vastgesteld. De aanpassingen zullen door de coronacrisis op een andere manier worden doorgevoerd dan normaal.

Voor lijnen waar een wijzigingen in de bedieningsfrequentie is voorgesteld wordt na de zomer gekeken of dit een haalbare kaart is. Voorgestelde routewijzigingen gaan wel zoveel mogelijk door zoals gepland.

Sommige maatregelen worden later uitgevoerd. Zo vinden de splitsing van stadslijn 12 in Groningen naar de nieuwe lijnen 16 en 19 en aanpassen van de route van lijn 107 pas in de loop van 2021 plaats, evenals veel andere maatregelen in de stad Groningen. Andere maatregelen volgen eerder, zoals op Q-link 15. Deze gaat vanaf 16 augustus al dienstregelingloos rijden. Dat betekent dat er een bus rijdt wanneer dit nodig is. Er wordt bij minder haltes in Paddepoel gestopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *