Nu de lockdown tot in ieder geval 15 maart is verlengd door het kabinet, blijven ook de bussen van Qbuzz nog wat langer volgens de aangepaste coronadienstregeling rijden. Toch kiest de vervoerder ervoor na de voorjaarsvakantie een aantal extra busritten te laten rijden.

Sinds 8 februari rijden de bussen al volgens de kleine vakantiedienstregeling. Dat is eerder dan normaal en werd besloten vanwege de huidige lockdown. Op 1 maart, de datum waarop de verlengde lockdown start, wordt dit doorgezet.

Daarnaast worden de volgende wijzigingen aangebracht:

Lijn 17 (Winschoten – Scheemda v.v.)
De eerste rit van Winschoten naar Scheemda (6:27 uur) zal vijf minuten eerder gaan vertrekken om de aansluiting op de trein betrouwbaarder te maken.

Lijn 28 (Beilen – Dieverbrug – Meppel v.v.)
Lijn 28 gaat in de spits weer ieder half uur rijden tussen het station in Meppel en de scholen in de wijk Koedijkslanden. Aan het einde van de middag wordt ieder uur gereden, in aansluiting op de schooltijden van CSG Dingstede.

In de ochtend gaat één extra rit van Dwingeloo naar de scholen in Meppel rijden, waarbij via Deiver wordt gereden, omdat er dan geen aansluitende lijn 20 rijdt. De bus komt om 7:58 uur aan bij de scholen in Koedijkslanden.

Lijn 33 (Coevorden – Hoogeveen v.v.)
Lijn 33 gaat weer volgens de normale dienstregeling rijden.

Lijn 36 (Winsum – Oldehove v.v.)
Er gaan extra ritten rijden tijdens de daluren. Het gaat om twee ritten om 10:22 en 11:22 uur vanuit Winsum en 10:46 en 11:46 uur vanuit Oldehove.

Lijn 39 (Meppel – Koekange v.v.)
De rit om 16:50 uur vanuit Meppel vertrekt voortaan om 16:52 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *