Volgende week maandag is de zomervakantie voorbij, maar niet alle onderwijsinstellingen zullen alweer als normaal openen. Qbuzz zet een nieuwe speciale dienstregeling in om haar bussen en frequenties zo goed mogelijk over de dag te spreiden.

Bij de bushaltes hangen straks de vertrektijden van de basisdienstregeling. Waar nodig rijden extra ritten, maar deze staan niet op de halte. Ze staan wel op de digitale vertrektijdenborden en uiterlijk drie dagen van tevoren in de diverse reisplanners op internet.

De Q-link-lijnen 3 en 4 rijden overdag allebei zes keer per uur, Q-link 5 en 6 rijden vier keer per uur, waarbij lijn 5 twee keer doorrijdt naar Harkstede en twee keer naar Tersluis. Alle ritten rijden naar Zuidlaren en Annen. Q-link 15 rijdt voorlopig zonder vaste dienstregeling, maar altijd minimaal zes keer per uur. In Paddepoel wordt alleen nog gestopt bij de halte De Trefkoel. Dit blijft ook in de normale dienstregeling zo. In aanvulling op het busverkeer naar de Zernike Campus rijdt lijn 18 tussen P+R Hoogkerk en Zernike van 7:30 tot 19:30 uur twee keer per uur.

In Emmen verandert de perronindeling op het station en krijgt Q-link 12 andere vertrektijden. De bus rijdt de hele dag twee keer per uur. Op lijn 28 tussen Beilen en Meppel verschuiven de vertrektijden met een half uur.

Een aantal lijnen wordt voorlopig geschrapt. Dit zijn de lijnen 86, 109, 126, 182, 183, 184 en 817. Ook de nachtbussen rijden voorlopig niet, maar deze gaan weer rijden wanneer hier vraag naar is.

In de weekenden verandert er niets, behalve op de Drentse lijnen 31 en 34. Alle wijzigingen zijn na te lezen op de speciale pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *