Vanaf vrijdagavond is het Emmaviaduct in Groningen tien dagen afgesloten. Het wegdek wordt opnieuw geasfalteerd. Dit betekent ook dat een groot aantal bussen moet omrijden om het Hoofdstation te bereiken.

Voor een aantal lijnen zorgt dit ook voor vervallen bushaltes. Lijn 10 stopt tijdelijk niet aan de Parkweg en rijdt via de Paterswoldseweg en Eeldersingel naar het Hoofdstation. De lijnen die de busbaan tussen Hoogkerk en het station gebruiken rijden via de Peizerweg, Paterswoldseweg en Eeldersingel naar het station. De haltes Verzetsstrijderslaan en Paterswoldseweg komen tijdelijk te vervallen.

Er wordt voor deze lijnen wel een vervangende halte geplaatst. Deze komt om de hoek bij de halte Verzetsstrijderslaan, bij de parkeerplaats van de Vesta. Reizigers voor lijn 10 kunnen gebruikmaken van het Hoofdstation, de halte Concourslaan (richting Hoornsemeer) en de halte Leonard Springerlaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *