De stadsbus in Meppel stopt met rijden. Vanaf januari wil de gemeente Meppel beginnen met andere soorten van vervoer in en rond de binnenstad.

Al in 2019 koos de gemeenteraad ervoor te stoppen met de stadsbus. Een oplossing was er nog niet gevonden. Nu is die er wel met ‘De Mug’. Deze bus krijgt een aantal vaste haltes in de Oosterboer en Haveltermade en is gratis voor mensen met een WMO-pas. De bus rijdt een gedeelte van de dag flexibel.

Lijn 28 gaat een rondje door de Koedijkslanden rijden zodra de nieuwe dienstregeling volgende maand ingaat. Tenslotte is er ook nog de Hubtaxi als alternatief. Om de nieuwe situatie toe te lichten worden er twee inloopochtenden georganiseerd, de komende twee woensdagen van 10 tot 12 uur in Wijkcentrum De Poele.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *