Foto: Gemeente Hoogeveen

De gemeente Hoogeveen wil bezuinigen op stadsbus De Bij. Daarom worden twee maatregelen genomen. De kaartjes worden duurder en de bus rijdt niet meer op zon- en feestdagen.

Volgens het college van B&W zijn de bezuinigingen nodig om het voortbestaan van de stadsbus te kunnen garanderen. Daarnaast is het college bang de reizigersaantallen van 2019, dus voor de coronacrisis, niet meer te halen, alhoewel men wel verwacht dat de reizigersaantallen weer aan zullen trekken.

Vanaf 12 december rijdt de bus daarom niet meer op zon- en feestdagen en de prijs van een buskaartje gaat omhoog naar 1,50 euro. Daarnaast is het kaartje niet langer twee uur, maar één uur geldig. Op die manier hebben reizigers voor de terugreis sneller een nieuw kaartje nodig en gaan de opbrengsten omhoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *