Er komt waarschijnlijk geen extra bijdrage meer vanuit het Rijk voor het busvervoer. Daarom stelt het OV-bureau Groningen Drenthe nu meerdere opties voor om wisselende bedragen te besparen.

In de ontwerpbegroting voor volgend jaar wordt uitgegaan van een tekort van 8,4 miljoen euro, dat de jaren erna verder op zal lopen. Het bureau ziet vijf mogelijkheden om het effect te dempen.

Een daarvan is het verhogen van de tarieven. Dit kan meer dan een miljoen opleveren. De politiek vindt dit waarschijnlijk geen goed idee omdat ze dit de betaalbaarheid van de bus onder druk zet.

Een tweede optie is snijden in het aanbod. Qbuzz denkt 5 miljoen te kunnen besparen met gerichte aanpassingen. Onder meer het opheffen van de halve stadsdienst van Emmen (lijnen 1 en 2) en een deel van lijn 8 in Groningen worden genoemd.

Ook een extra deelnemersbijdrage, een aanpassing van de uitrol van zero emissie en investeren in het bevorderen van betrouwbaarheid en snelheid worden genoemd.

De politieke organen in het OV-bureau worden de komende periode bijgepraat en nemen daarna een definitief besluit over de begroting voor volgend jaar.

Een gedachte over “Vijf opties om geld te besparen op busdienstregeling”
  1. Opheffen van het OV-bureau levert veel meer geld op.
    Dat scheelt direct veel onrustige veranderingen in de dienstregeling. Is voor de reizigers ook prettiger. Die laten daardoor de bus vaak links liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *