Buschauffeur en zanger Bert Schaap, beter bekend onder zijn artiestennaam Burdy, gaat zijn werkzaamheden uitbreiden. Hij neemt namens de lokale partij Hogeland Lokaal Centraal plaats in de gemeenteraad van Het Hogeland.

Burdy stond als lijstduwer op de lijst en had niet perse de ambitie om politiek actief te worden, zegt hij tegen RTV Noord. Door voorkeursstemmen heeft hij één van de drie zetels van de partij in de nieuwe raad verdiend. Afgelopen weekend nam Burdy naar eigen zeggen het definitieve besluit om toch plaats te nemen in de raad.

‘Het Feestbeest van het Noorden’ is niet bang het te druk te krijgen met zijn diverse werkzaamheden. Hij wil zich vooral richten op thema’s rond armoede en jeugd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *