Niet alleen mensen met een laag inkomen in de gemeente Eemsdelta kunnen de komende tijd rekenen op gratis openbaar vervoer, ook in Het Hogeland blijft dit het geval. De gemeente en Arriva hebben hun samenwerking voor de Meedoen Pas met vier jaar verlengd.

Minima kunnen deze pas aanvragen via de gemeente wanneer zij aan de voorwaarden voldoen. Ze krijgen dan een OV-chipkaart (al dan niet tegen betaling van 7,50 euro administratiekosten) waarmee ze in de daluren gratis kunnen reizen met de Arriva-treinen in Groningen en Friesland en Qbuzz-bussen in Groningen en Drenthe.

De gemeente vindt het belangrijk dat de pas er is, juist omdat Het Hogeland zo groot is in oppervlakte en reizen daarmee soms noodzakelijk is. Informatie over het aanvragen van een Meedoen Pas is te vinden op de website van de gemeente Het Hogeland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *