De gemeente Groningen is niet blij met de gang van zaken rond de NS-bussen die deze periode de treindienst tussen Groningen en Meppel moeten vervangen.

Sinds vorige week kampt de NS met een tekort aan bussen, door een gebrek aan voldoende personeel voor deze ritten. De vervoerder raadt om als alternatief om te reizen via Leeuwarden, maar dat zorgt regelmatig voor een enorme drukte in de Arriva-treinen.

Volgens lokale omroep OOG hebben sommige mensen tot in het holst van de nacht vier uur moeten wachten op een bus. Anderen kozen eieren voor hun geld en namen een taxi. Uiteindelijk zouden de laatste vijftig reizigers nog met een bedrijfsbusje van één van de touringcarbedrijven naar Assen zijn gebracht.

Wethouder Isabelle Diks zegt woensdag tegen RTV Noord zeer ontevreden te zijn. Volgens haar heeft de NS een zorgplicht en is de gang van zaken in deze periode eens maar nooit weer.

De situatie duurt nog tot en met komend weekend. Voor woensdagavond heeft de NS gemeld opnieuw met krapte te zitten. Reizigers wordt vanaf 19:00 uur daarom aangeraden via Leeuwarden om te reizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *