De NS heeft op haar website een formulier geplaatst voor reizigers die tijdens de treinvrije periode tussen Groningen en Meppel om zijn gereisd via Leeuwarden met Arriva.

Deze omleiding werd op bepaalde momenten geadviseerd door de NS zelf, omdat het met een tekort aan treinvervangende bussen kampte. Reizen via Leeuwarden richting Zwolle kost de reiziger echter meer geld.

In het formulier kunnen getroffen reizigers hun vertrekstation (Groningen of Assen) en hun reisdatum opgeven. Na het invullen van persoonsgegevens wordt de declaratie in behandeling genomen. In tegenstelling tot bij een reguliere declaratie hoeft men geen toelichting op de gemaakte reis te geven.

Reizigersorganisatie Rover riep de NS eerder al op om ruimhartig te zijn met het compenseren van gedupeerde treinreizigers tussen Groningen en Meppel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *