De gemeente Groningen heeft een definitieve datum bekendgemaakt waarop het busverkeer van de Grote Markt verdwijnt. Op 17 juli zijn de bussen verdwenen.

Na de zomervakantie start de herinrichting van de Grote Markt. Marktkramen worden daarom per direct al verplaatst naar de Vismarkt en het busverkeer verhuist dus medio volgende maand naar de diepenring. Daar zijn nieuwe haltes geplaatst ter hoogte van de Sint Jansstraat richting het Hoofdstation en voor het Praedinius Gymnasium vanaf het station. Ook aan het Kattendiep en Zuiderdiep zijn haltes voor binnenstadsbezoekers.

Er is voor 17 juli gekozen omdat dan de zomervakantiedienstregeling van start gaat. Voor mensen die slecht ter been zijn start op hetzelfde moment een proef met kleinschalig, alternatief vervoer. Het gaat om een proef waarover binnenkort meer bekendgemaakt wordt, wel is al duidelijk dat ook de centrumhalte aan de westzijde van de binnenstad, bij de Westerhaven weer opgenomen zal worden in de route. Daar reed eerder al een pendelbusje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *