De PVV-fractie in Provinciale Staten in Groningen wil dat de busdienstregeling in de provincie zo blijft als hij nu is. De partij gaat een motie indienen tijdens de algemene beschouwingen van woensdag.

Het OV-bureau Groningen Drenthe heeft in haar voorstellen voor een nieuwe dienstregeling bekendgemaakt de dienstregeling flink aan te willen passen, om zo geld te besparen. Met de voorgestelde wijzigingen denkt men 3,9 miljoen euro te kunnen besparen. Dat is nodig omdat Het Rijk is gestopt met de bereikbaarheidsvergoeding die tijdens de coronacrisis voor het eerst werd betaald.

In de plannen wordt onder meer voorgesteld om te snijden in de frequenties van meerdere Q-link-lijnen en dunnere lijnen als 16 in de stad en 45, 160 en 189 in de provincie te schrappen. De PVV is bang dat het snijden in buslijnen de bereikbaarheid van plattelandsgebieden verder onder druk zet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *