Trein naar Schiphol stopt ermee in Zwolle door drukte/ 1 minuut leestijd

Een NS-trein welke vrijdagochtend onderweg was van Groningen richting Schiphol en vervolgens Den Haag Centraal, is niet verder gereden dan het station in Zwolle. Het personeel op de trein vond het te druk om verantwoord verder te rijden, schrijft stadsblog Sikkom.

Het is de laatste dag voor de start van de zomervakantie. Vermoedelijk was het daardoor druk met naar huis reizende studenten en vakantiegangers. Zo was er ook een reiziger onderweg naar een concert in Antwerpen. Hij doet zijn verhaal bij Sikkom, waarin hij zegt dat het personeel besloot de trein op te heffen vanwege de drukte na Assen, ook om een signaal af te geven naar hun werkgever NS.

De NS had besloten een Intercitytrein met drie coupes in te zetten, de kortst mogelijke Intercity. De NS zegt tegen Sikkom niet meer materieel beschikbaar te hebben gehad. Het advies wat de vervoerder daarnaast geeft is om voor het begin van de reis via de NS Reisplanner te kijken naar de verwachte drukte van de trein en mogelijk op een ander tijdstip te reizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *