Het duurt nog tot volgend jaar totdat de opvolger van de OV-chipkaart, OVPay, landelijk ingevoerd zal zijn. Dat is een jaar later dan gepland.

OVPay maakt het mogelijk om in de bus in te checken met een contactloze betaalpas of contactloos betalen via smartphone of een wearable. Het bedrag voor een reis wordt direct van de bankrekening of creditcard afgeschreven. In en rond Groningen werkt het systeem bij wijze van proef al in een groot deel van de stadsbussen en Q-link-bussen.

Ook in de rest van het land worden massaal proeven met het systeem gestart. OVPay is een grootschalig systeem en daarom heeft het veel voeten in de aarde om in het hele openbaar vervoer te implementeren. Zo zijn de systemen van de NS bijvoorbeeld nog niet klaar voor het nieuwe systeem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *