De prijzen voor het busvervoer in Groningen en Drenthe gaan in 2023 opnieuw omhoog. Vanaf 1 januari kost een los kaartje binnen de stad € 3,05.

Ook andere prijzen worden hoger. Zo wordt het opstaptarief met de OV-chipkaart zeven cent hoger (€ 1,08) en gaat het volle kilometertarief naar 18,8 cent. Die prijzen gelden ook voor e-tickets uit een app van derde partijen als Glimble of bij het inchecken met een bankpas. Ook de populaire Dal-Dagkaart wordt duurder, deze gaat 12 euro kosten, waarnaast wel een nieuwe Broezz’n-kaart wordt ingevoerd. Deze kaart lijkt op de acties met bijvoorbeeld Zomerbroezz’n. Ook bij deze kaart mogen twee personen onbeperkt met de bus in Groningen en Drenthe reizen, doordeweeks na 9:00 uur ‘s ochtends en in het weekend de hele dag. Deze kaart gaat 12,50 euro kosten.

Eén kaartsoort blijft gelijk in prijs. Dat gaat om de losse tickets en abonnementen vanaf de P+R’s rond Groningen, de Citybuskaart. Het OV-bureau Groningen Drenthe, dat de tarieven bepaalt, heeft de voorgestelde tarieven ter goedkeuring naar de gemeenteraad van Groningen en Provinciale Staten in Groningen en Drenthe gestuurd. Zij mogen hun mening over de tarieven geven voordat het dagelijke bestuur van het OV-bureau een definitief besluit hierover neemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *