Een groepje treinreizigers heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een tijdlang op het station in Assen moeten verblijven zonder enige vorm van duidelijkheid vanuit vervoerder NS nadat hun trein niet verder richting Groningen kon rijden.

Tussen Groningen en Assen reden vrijdagavond laat geen treinen meer na een aanrijding. De laatste trein vanuit Zwolle kwam met zo´n honderd man aan boord aan in Assen. Volgens een reiziger, die reageert bij de Groningse omroep OOG namen de meesten de nachtbus naar Groningen, maar een groepje van enkele tientallen mensen bleef achter op het perron.

Uiteindelijk zouden er drie taxi´s naar Assen zijn gekomen. Twee daarvan waren gereserveerd voor het personeel van de NS en de overgebleven taxi had niet genoeg ruimte voor alle reizigers. De NS zegt tegen OOG tevergeefs rondgebeld te hebben om bussen te regelen. Rond 3:00 uur werd definitief dat de trein niet richting Groningen kon, waarop werd besloten voor de achtergebleven reizigers een taxi te bellen. Op bewakingsbeelden was te zien dat er op dat moment nog vijf of zes reizigers op het station aanwezig waren. De NS vindt dat ze daarmee alles heeft gedaan wat op dat moment mogelijk was.

De reiziger kreeg telefonisch niemand te pakken bij de NS. Daarop heeft hij besloten zelf een taxi te bellen om Groningen te bereiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *