Den Haag, 24 januari 2022. Portret van staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, Vivianne Heijnen.

Staatssecretaris Vivianne Heijnen roept de partijen in het openbaar vervoer op te stoppen met de stakingen en weer om tafel te gaan voor een CAO-overleg.

Heijnen roept daarnaast op om ieder geval volgende week woensdag 15 maart tijdens de verkiezingen niet te gaan staken zoals gepland, zodat de stembureaus bereikbaar blijven. Vakbond FNV zegt zich hierop te willen beraden.

De onderhandelingen rond nieuwe CAO’s in het openbaar vervoer zitten al maanden muurvast. De FNV richtte zich vorige week al met een oproep tot de staatssecretaris. Zij geeft nu aan dat de stakingen niet in het belang van de reiziger is en roept daarom ook op weer om tafel te gaan. Ze zal daarbij geen bemiddelaar gaan zoeken, volgens Heijnen is zij daarvoor niet de aangewezen persoon.

2 gedachte over “Staatssecretaris roept OV-personeel op: “stop met staken””
  1. Doorgaan met staken tot er een fatsoenlijke cao ligt en de staatssecretaris moet zich er niet mee bemoeien als ze zegt geen partij te zijn in dit conflict. Kom met geld of hou je mond.

  2. De hele politiek is debet aan slechtere omstandigheden in het ov. Maatschappelijke dienstverlening in de aanbestedingen is vragen om verloedering. Ik rij 5 dagen in de week met de bus naar het ziekenhuis en ben er afhankelijk van. Toch geef ik de chauffeurs helemaal gelijk. Eerst ov uit maatschappelijke dienstverlening halen en dan de schuld geven voor maatschappelijke doeleinden? Politiek zou zich kapot moeten schamen. Chauffeurs houdt vol!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *