Personeel van de NS gaat vanaf volgende week woensdag in estafettevorm staken. Dat gebeurt nadat de onderhandelingen van de FNV, CNV en VVMC met de NS over een nieuwe CAO op niets zijn uitgelopen.

De vakbond had de NS een ultimatum gesteld voor eind vorige week, waar de NS niet op in is gegaan. Nu zijn de eerste acties aangekondigd, welke volgende week woensdag, 24 augustus, beginnen in de regio Noord.

Dat betekent dat in er in ieder geval in de drie noordelijke provincies direct tijdens de eerste actiedag minder of niet zal worden gewerkt, afhankelijk van het aantal medewerkers dat met de staking meedoet. In de week erna volgen de andere regio’s, waarbij overigens steeds rituitval door kan sijpelen in de rest van het land, daar het NS-personeel door het hele land werkt.

De FNV heeft al aangekondigd landelijke acties voor te bereiden voor wanneer de estafettestakingen niet helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *