Overlast van asielzoekers noopt Qbuzz en het OV-bureau Groningen Drenthe om vanaf donderdag vijf bushaltes in Ter Apel voorlopig over te slaan.

Volgens beide partijen neemt de overlast van asielzoekers rond Ter Apel en buslijn 73 de afgelopen weken weer toe. Veel incidenten spelen rond kansarme asielzoekers, oftewel mensen die weinig kans maken om in Nederland asiel te krijgen.

Er wordt binnenkort een speciale locatie voor deze groep asielzoekers ingericht. De verwachting is dat deze mensen na de ingebruikname van deze locatie minder snel geneigd zullen zijn het dorp in te trekken en daarbij overlast te veroorzaken.

Qbuzz en het OV-bureau willen over drie weken alle haltes in Ter Apel weer bedienen, mits het aantal incidenten de komende weken afneemt. Tot die tijd slaat lijn 73 de haltes Viaductstraat, A.G. Wildervanckweg, Westerstraat 100, Westerstraat 143 en Westerstraat 186 over. Reizigers worden verwezen naar het busstation van Ter Apel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *