Vrijdag gaan buschauffeurs van de Qbuzz-vestigingen in Oude Pekela, Stadskanaal en Emmen staken. Ze willen, met steun van vakbond FNV aandacht vragen voor hun veiligheid op de buslijnen rond Ter Apel.

Op de lijnen 72 en 73 is veel overlast door asielzoekers, veelal afkomstig uit veilige landen. De chauffeurs die meedoen met de actie rijden niet in de ochtend tussen 5:00 en 8:00 uur. Vervoerder Qbuzz betreurt de actie.

Michel van der Mark van de vervoerder zegt tegen RTV Noord dat het standpunt van de chauffeurs duidelijk is gemaakt tijdens de vorige actie. “In de Tweede Kamer wordt erover gesproken. Bovendien komt de staatssecretaris komende week langs. We willen met z’n allen aandacht voor de problematiek, dan is het niet handig om ‘bam’, de deur dicht te gooien en actie te gaan voeren.”

Van der Mark zegt de FNV donderdag nog uit te hebben genodigd voor een gesprek, maar de uitnodiging werd afgewezen. Volgens hem gaat de bond voorbij aan alle lopende gesprekken.

Het is niet precies te zeggen welke impact de actie voor reizigers zal hebben. Welke bussen er niet rijden hangt af van de actiebereidheid onder de chauffeurs en van welke stalling een busrit rijdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *