Buschauffeurs van drie stallingen van Qbuzz zijn van plan woensdag te gaan staken. De chauffeurs, aangesloten bij vakbond FNV, voeren actie voor een beter CAO-voorstel.

De CAO Streekvervoer is vorig jaar afgelopen en de vervoerders hebben hun bod neergelegd bij de vakbonden. De vervoerders bieden een loonsverhoging van 2,6 procent, de FNV wil daarnaast een automatische compensatie voor de inflatie, een betere reiskostenvergoeding en een minimumloon van 14 euro per uur.

Men heeft besloten een estafettestaking op te tuigen. De aftrap is dus woensdag met chauffeurs van de vestigingen Oude Pekela, Stadskanaal en Emmen. Qbuzz meldt dinsdag meer duidelijkheid te hebben over de gevolgen voor de reiziger. Die kunnen zich door heel Groningen en Drenthe verspreiden omdat de chauffeurs van deze vestigingen samen een breed lijnenpakket verzorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *