Buschauffeurs in Groningen gaan zaterdag opnieuw staken. Ze vragen aandacht voor een beter CAO-bod.

Het gaat om chauffeurs die aangesloten zijn bij vakbond FNV. Zij staken al langer in estafettevorm. Een aantal weken geleden staakten bijvoorbeeld de chauffeurs van de kleine Qbuzz-vestiging Groningen Koningsweg al.

Deze keer staken chauffeurs vanuit de stad en Zoutkamp en Surhuisterveen samen met collega’s van Keolis in Almere en Arriva in Waalwijk. Volgens de FNV zal er vervolgens in de zomerperiode niet worden gestaakt. Na de zomervakantie volgt dan, als er nog geen niet CAO-afspraken zijn, een intensivering van de acties met mogelijk een landelijke actiedag onder FNV-chauffeurs.

Het valt nog niet te zeggen welke ritten precies uitvallen door de staking. Dit zal op de dag zelf blijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *