De NS gaat er alles aan doen om ervoor te zorgen dat reizigers zo min mogelijk last ondervinden van de spoorstremming bij Hoogeveen van 8 t/m 21 juni. Tijdens een eerdere stremming vorig jaar ging het vaak mis rond het treinvervangend busvervoer.

Er wordt in de genoemde periode gewerkt aan de verbouwing van de spoorboog bij Hoogeveen. Treinen moeten daar straks met hogere snelheid doorheen kunnen, waardoor de reistijd tussen Groningen, Drenthe en de Randstad omlaag gaat. Reizigers tussen Groningen en Zwolle wordt geadviseerd om via Leeuwarden te reizen, daarnaast wordt fors ingezet op vervangende bussen.

Voor de reizigers tussen Groningen en Leeuwarden zet de NS extra Intercity’s tussen Leeuwarden en Zwolle in: in de spitsuren gaan alle Intercity’s van Zwolle naar het noorden nu naar Leeuwarden, een totaal van vier treinen per uur. Arriva rijdt tussen Groningen en Leeuwarden met extra lange treinen om de drukte zo goed mogelijk op te vangen.

Het is tijdelijk mogelijk tussen Groningen en Leeuwarden met de Arriva-trein te reizen zonder in te checken bij Arriva. De NS geeft aan dat reizigers in Groningen in kunnen checken bij de NS en geen aparte handelingen zoals onderweg omchecken te hoeven ondernemen, zodat zij geen extra kosten maken. Reizigers voor een bestemming tussen Leeuwarden en Groningen checken wel om als normaal.

Voor reizigers van en naar de station tussen Groningen en Zwolle is dus ook vervanging geregeld. De Sprinters tussen Groningen en Assen blijven zoals normaal rijden. Tussen Assen en Zwolle rijden snel- en stopbussen. De snelbussen rijden rechtstreeks tussen beide steden.

De extra reistijd kan oplopen tot drie kwartier. De NS adviseert haar reizigers voor vertrek voor alle details de reisplanner te raadplegen. Voor reizigers tussen Groningen en Leeuwarden is er overigens op sommige momenten nog wat extra hinder: goederentreinen rijden tijdens de werkzaamheden ook via Leeuwarden naar Groningen. Omdat spoorbeheerder ProRail hier extra paden op het spoor voor vrij moet maken komt een aantal Arriva-treinen buiten de spits te vervallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *