De gemeente Westerkwartier is boos over de voorgenomen wijzigingen in de dienstregeling van het busvervoer voor volgend jaar. Daarin dreigt flink gesneden te worden in busverbindingen in de gemeente.

Vooral het voorgenomen snijden in de lijnen 35 en 36 zit de gemeente hoog. Men is bang dat het ten koste zal gaan van de leefbaarheid in dorpen als Oldehove en Garnwerd. Lijn 35 zal wat het OV-bureau betreft niet meer in de avond rijden en lijn 36 alleen nog in de spitsuren.

Ook is de gemeente boos over het verlagen van de frequenties van Q-link tussen Leek en Groningen en de Qliner tussen Groningen en Drachten. Daarom heeft Westerkwartier een brief naar het OV-bureau gestuurd, waarin het het bureau wijst op de mogelijke gevolgen van de voorgenomen besluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *