Foto: Arriva

Al een tijd is er veel overlast op de spoorverbinding Zwolle – Emmen. Om dat in te perken zijn er de afgelopen jaren diverse maatregelen genomen. Ondanks dat blijkt het aantal meldingen van overlast vorig jaar toe te zijn genomen in het afgelopen jaar.

Cijfers van de provincie Overijssel wijzen dat uit. Bij incidenten gaat het om alle vormen van overlast, van bijvoorbeeld roken in de trein tot vandalisme.

Vooral het aantal zwartrijders is toegenomen. Regionale omroep RTV Oost wijst op de forse stijging van het aantal reizigers zonder kaartje tussen mei en september.

De provincie zegt dat de stijging juist kom door de toename van de inzet van handhavers. De komende jaren zal dit sowieso nog het geval zijn: er is extra geld hiervoor beschikbaar tot in ieder geval 2027.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *