Na het buskaartje is duidelijk dat ook het treinkaartje volgend jaar gelijk blijft in prijs. De Tweede Kamer heeft 120 miljoen euro vrijgemaakt om een prijsstijging te voorkomen.

De NS vroeg de Kamer eerder dit jaar om steun. Zou die er niet komen, dan moesten de prijzen met 8,67 procent worden verhoogd. NS-bestuurslid Tjalling Smit is blij met het nieuws uit Den Haag: “Dit is goed nieuws voor onze reizigers in een tijd waarin veel zaken duurder worden. Door de prijzen gelijk te houden blijft de trein relatief gezien goedkoop en een aantrekkelijke keuze om te reizen.”

Het is volgens de NS nog niet duidelijk of het bedrag na volgend jaar ook beschikbaar wordt gesteld. Zo niet, dan ziet de vervoerder zich genoodzaakt in 2025 de prijsverhoging alsnog door te voeren met de nieuwe inflatieverhoging er bovenop. Er worden momenteel gesprekken gevoerd om tot een structurele oplossing te komen.

Overigens is er minder leuk nieuws voor gebruikers van internationale treinen te melden, want de 120 miljoen is alleen bedoeld om de prijsverhoging van binnenlandse treinkaartjes op te vangen. Internationale tickets gaan volgend jaar zoals gepland met 7,85 procent omhoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *